Log in

Suradnik za e-Knjigovodstvo

 • Objavljeno u Posao

RADNI ODNOS NA ODREĐENO/NEODREĐENO

Za poslove na kadrovskim i knjigovodstvenim poslovima, pozvane su osobe s radnim iskustvom, profila kao što su gimnazijalci, kandidati ekonomskog usmjerenja te upravni pravnici sa stručnog poreznog studija. Raspored poslova, pozicija i plaća ovisi o prezentiranim vještinama i kompetencijama, a kandidati bez dovoljno iskustva mogu početi na jednostavnijim poslovima ili kroz osposobljavanje na radnom mjestu. Ako ste trenutno zaposleni sa zadovoljavajućom plaćom, ali želite promijeniti posao i djelatnost u kojoj radite, na novom poslu krećete od početnih pozicija na kojima plaće sigurno ne mogu biti kao na radnom mjestu na kojem ste se već dokazali. Stoga je preporuka da u navođenju početnih želja i očekivanja budete realni, koliko god to smatrate poslom na kojem biste jednoga dana mogli ostvariti svoj potencijal, obzirom da stručna sprema nije garancija vještina i znanja dok se iste ne pokažu u radnom okruženju.

A za one sa 5+ godina radnog iskustva, koji uz to u nižem upitniku prepoznaju koja su to trik pitanja i na njih odgovore smisleno, imamo skoro uvijek raspoloživa radna mjesta sa odgovarajućim stupnjem složenosti na kojima se traže veće kompetencije. Po ovome možete zaključiti da posla ne nedostaje, za one koji su ga spremni samostalno preuzeti.

Uvjeti:
- razina obrazovanja: SSS, VŠS i VSS ekonomskih smjerova ili gimnazija
- radno iskustvo na knjigovodstvenim poslovima min. 3 god.
- napredno korištenje IT tehnologija
- poželjno znanje engleskog ili njemačkog jezika
- proaktivnost, sistematičnost
- usmjerenost na osobni rast i razvoj te kontinuirana nadogradnja znanja u skladu s potrebama struke
- odgovoran i savjestan pristup radnim zadacima
- visok stupanj analitičnosti i preciznosti
- snalaženje u stresnim situacijama

Pogodnosti:
- dodatne stimulacije ovisno o radnom iskustvu, razini samostalnosti te brzini učenja i napredovanja
- isplaćujemo regres, uskrsnicu, božićnicu, topli obrok, prijevoz i sl. dodatke
- isplata plaća je uvijek 1. radni dan u mjesecu
- mogući su dogovori oko organizacije radnog vremena
- stručna asistencija tijekom perioda prilagodbe
- radni odnos na neodređeno ili određeno

Timskim radom omogućavamo postepeno uvođenje u poslove i specifičnosti navedenog oblika poslovanja te napredovanje.
Tražimo djelatnike koji su u potpunosti posvećeni poslu te su spremni uložiti potrebno vrijeme u unapređenje svojih kompetencija i vještina.
Želimo osobe koje će u našem timu ostati dugo i razvijati se osobno i profesionalno, te očekujemo visoki stupanj zalaganja i inicijative, stoga je
potrebna odgovarajuća razina motivacije i interes za navedeno područje.

Za proaktivne i samostalne osobe otvorene su opcije napredovanja u voditelja računovodstvenog tima sa asistentima.

U upitniku je nekoliko međusobno povezanih pitanja, po kojima ocjenjujemo pronicljivost i staloženost kandidata. Preporuka je stoga da posvetite dovoljno pažnje svim pitanjima, koliko god jednostavno izgledala na prvi pogled. Da biste mogli popunjavati Google obrasce, morate biti prijavljeni u Google account (Gmail i sl.).

 > OBRAZAC ZA PRIJAVU


 

OSPOSOBLJAVANJE NA RADNOM MJESTU

Osposobljavanje na radnom mjestu (kod poslodavca) namijenjeno je nezaposlenim osobama bez radnog iskustva ili osobama koje su dulje od 12 mj. izvan radnog okruženja, kojima ovaj program HZZ-a omogućava da tijekom 3-6 mj. rada steknu praktična i primjenjiva znanja iz područja knjigovodstva, administracije i back officea manjih i srednjih tvrtki, te se upoznaju s integracijom IT sustava poput web trgovina i knjigovodstvenog sustava. Više na http://mjere.hr/mjere/osoposobljavanje-radnom-mjestu/

Osposobljavanje na radnom mjestu može biti:

 • s ciljem stjecanja potvrde poslodavca
 • s ciljem stjecanja javne isprave o osposobljenosti

Ciljane skupine:

 • Nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju Zavoda koje se osposobljavaju za rad u zanimanjima složenosti do 3. stupnja ISCED-11
 • Nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju Zavoda koje se osposobljavaju za specifične programe iz sustava visokih tehnologija, složenijih i poslova više kvalifikacijske razine, te poslova za koje nema programa obrazovanja u okviru redovitog školovanja
 • Nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju Zavoda iz ciljane skupine hrvatskih povratnika iz iseljeništva koje se osposobljavaju za rad u zanimanjima složenosti najviše do razine koja odgovara njihovom najviše stečenom stupnju obrazovanja

Rad uključuje praksu s konkretnim klijentima i tvrtkama uz pomoć i nadzor cijelog tima, a posebno mentora koji će ulagati svoje vrijeme u Vaše osposobljavanje, a iskustvo govori i nerijetko radi toga biti u zaostatku sa svojim poslovima i obavezama. U slučaju kada postoji otvoreno radno mjesto, a polaznik pokaže vrhunski učinak i odgovornost prema dodijeljenim poslovima u skladu s očekivanjima, moguće je zapošljavanje nakon završetka programa osposobljavanja. Obzirom da poslodavci na poslovima više kvalifikacijske razine ulažu najčešće bitno više resursa u kandidate nego što je naknada HZZ-a, većina poslodavaca iz privatnog sektora će kandidate u kojima vidi potencijal i želju za radom željeti zadržati u radnom odnosu, što uostalom govore i javno objavljene statistike vezano uz raniju mjeru stručno osposobljavanje. A svi znamo da osposobljavanje u radnom okruženju ima sasvim drugačiju vrijednost od bilo kojeg tečaja, te onima koji dobiju priliku savjetujemo da je maksimalno iskoriste u radu s dobivenim mentorima.

Osposobljavanje polaznika za obavljanje operativnih poslova u knjigovodstvu po nalogu, razlikovanje osnovnih financijskih pojmova, upoznavanje sa pojmom likvidacije i obrade ulazne dokumentacije, te knjiženjem izlaznih računa. Upoznavanje s trenutno tehnološki najsloženijim oblikom e-Knjigovodstva kroz sustav integriran s drugim IT sustavima, npr. Web trgovinom, IT sustavom prijevozničke tvrtke itd.

Ovaj program iz sustava naprednih tehnologija je više kvalifikacijske razine, te za njega nema programa obrazovanja u okviru redovitog školovanja niti u programima verificiranih tečajeva. Podrazumijeva edukaciju iz područja financija i informatike, te kao takav predstavlja stepenicu prema knjigovodstvu novije generacije. Radi se s klijentima iz cijele RH i inozemstva, neovisno o lokaciji.

Kakve polaznike tražimo
Visokomotivirane osobe za poslove e-Knjigovodstva i IT tehnologija, koje unatoč uspješno završenom školovanju, do sada nisu imale priliku zaposliti se u željenom profilu zanimanja. Priliku za rad na složenijim poslovima pružamo onima koje odlikuje sposobnost realne procjene, želja za ostvarivanjem vrhunskih rezultata, odgovornost prema radnim zadacima i želja za unapređenjem vlastite efikasnosti i kompetencija. Primjerice ako označite da nemate radnog iskustva u više od 50% navedenih poslova, te da ne poznajete relevantnu zakonsku regulativu, a istovremeno izjavite da ste samostali u obavljanju većine navedenih poslova - znači da imate problem s realnom procjenom svojih kompetencija, te da bi iza Vas vjerojatno netko morao kontrolirati i ispravljati greške.

Osposobljavanje na radnom mjestu moguće je za kandidate sljedećih kvalifikacija i usmjerenja:

 • Gimnazija
 • Ekonomska usmjerenja
 • Primjena informacijske tehnologije u poslovanju
 • Upravni pravnici porezne struke
 • Upravni pravnici javne uprave (uz predznanja iz srednje ekonomske)

Uz ovaj program moguće je ugovoriti i plaćeni tečaj knjigovodstva preko HZZ-a.

Naknade polazniku za vrijeme osposobljavanja – troškovi prijevoza do 1.400,00 kn i novčana naknada koja trenutno iznosi oko 3.000,00 kn.

Početničke prosječne mjesečna neto plaća nakon osposobljavanja možete pogledati na https://www.studij.hr/sto-nakon-diplome.

Da biste mogli popunjavati Google obrasce, morate biti prijavljeni u Google account (Gmail i sl.). 

> OBRAZAC ZA PRIJAVU


Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 02 August 2021 11:01