Log in

Knjigovodstvo online ili klasično?

Veće brzine internet veza omogućile su razvoj usluga baziranih na internet poslovanju. U ponudi on line knjigovodstvenih programa možemo razlikovati one koji rade putem web browsera (IE, Mozilla , Opera itd..) i one koji imaju vlastite "run-time" module. Zajedničko im je da su vaši podaci smješteni na nekom računalu-serveru kojemu pristupate putem internet veze.

Cilj ovakvih programa je da korisnik ima uvid u knjigovodstveni program i vlastito financijsko poslovanje iz udobnosti svog ureda i ne mora posebno tražiti informacije i papirnate izvještaje od knjigovođe.
Prednost ovakvih knjigovodstvenih programa je i u tome što u pravilu možete ugovoriti mjesečno plaćanje naknade za korištenje. U usluzi korištenja programa su obuhvaćene i sve zakonske izmjene. Svakako je bitna stvar i da ne morate osigurati dodatno računalo za server, ne morate osigurati antivirusnu zaštitu i izradu sigurnosnih kopija. Kada se usporede troškovi kupnje vlastitog programa kojeg ćete imati instaliranog na vlastitom računalu, cijena održavanja programa koja obuhvaća izmjene programa sukladno zakonskim promjenama, najam online (internet) knjigovodstvenog programa svakako je jeftinija opcija.

Ugovaranjem knjigovodstvo kod Valdez d.o.o. u paketu sa knjigovodstvenim uslugama dobiti ćete i pristup knjigovodstvenom programu. Program možete korisititi u svom radu za izdavanje računa, izradu ponuda, vođenju evidencija radnog vremene zaposlenika, pristup adresaru partnera itd... Pristup programu možete korititi 0-24 sata na dan, 7 dana u tjednu.

Ako koristite isti program kao i vaš knjigovođa, nemate potrebu dostavljanja izlaznih faktura u knjigovodstveni servis, jer se one već nalaze u knjigovodstvenom programu. Ulazni pak dokumenati dostavljaju se putem e-maila ili faxa u knjigovodstveni servis, a originale korisnik arhivira kod sebe. Dostavljene dokumente knjigovođa "uploada" u knjigovodstveni program, te ih korisnik u bilo kojem trenutku može pogledati te provjeriti jesu li dostavljeni dokumenti obrađeni i proknjiženi, bez potrebe za listanjem po registratorima. Ukoliko korisnik želi ipak zadržati klasični način fizičkog dostavljanja dokumentacije u servis, dokumentacija se može bez problema zaprimati i na taj način, pogotovo ako se radi o velikim količinama dokumenata, prijelazu u novi knjigovodstveni servis sredinom godine itd. No, i u tom slučaju knjigovođa će je scan-irati i uploadati u knjigovodstveni program. Nakon što se dokumentacija pohrani nazad u registratore, daljnje pretraživanje i uvid u dokumente moguće je vršiti u knjigovodstvenom programu.

Zbog opisanog načina organizacije i maksimalnog korištenja tehnike, cijena knjigovodstva nerijetko je i 50% jeftinija od klasično organiziranog.