Log in
Izdvojeno:

Kako rezervirati ime tvrtke

Prije registracije tvrtke trebate provjeriti je li ime koje ste željeli dati svojoj tvrtci slobodno. Ukoliko želite, u tom trenutku možete napraviti i rezervaciju imena, kako ga netko prije Vas ne bi registrirao.
Sve to morate napraviti osobno u uredima HITRO.HR.
Zakonski rok Trgovačkog suda je 3 dana da donese odluku temeljem zaprimljene dokumentacije.
Rok za rezervaciju imena je 3 radna dana.

Da bi rezervirali ime tvrtke morate popuniti Obrazac RZ koji možete skinuti sa Hitro.hr web stranice te ga ispisati u 2 primjerka, potpisati i platiti sudsku pristojbu.
Primjeri popunjavanja uplatnice su na poveznici, obratite pažnju da je za svaki Trgovački sud je drugačiji poziv na broj.

Jedna prijava i uplata pristojbe odnosi se na rezervaciju jednog imena društva.
Napomena:  Ukoliko je ime/naziv na jednom od službenih jezika Europske unije, prilikom rezervacije imena/naziva potrebno je dostaviti presliku prve stranice rječnika i presliku stranice na kojoj je riječ sa značenjem te riječi na hrvatskom jeziku.

Trgovački sud u roku od tri dana provjerava prijavu rezervacije imena društva, te ukoliko ista zadovoljava sve zakonske kriterije vrši provedbu iste. Rezervirano ime društva vidljivo je na portalu sudreg.pravosudje.hr i vrijedi 30 dana, te ukoliko u roku od 30 dana ne bude podnesena prijava za upis u sudski registar, rezervirano ime društva se briše.

Direktiva o privatnosti i elektroničkim komunikacijama.

Izjava o prihvaćanju "Cookie-a". Ova stranica koristi internetske "kolačiće" i slične tehnologije. Više informacija

Prihvaćam