Log in

Stručni suradnik za knjigovodstvene i kadrovske poslove (m/ž)

  • Objavljeno u Posao

Prijave na natječaj zaprimaju se putem niže navedenog Upitnika. Pitanja iz Upitnika služe za što adekvatniji raspored poslova i radnih mjesta, ili dodjelu mentora po potrebi za početnike, te se ne očekuje da djelatnici na jednostavnijim radnim mjestima trebaju imati istu razinu znanja kao stariji kolege, o čemu također ovise i plaće, bez obzira na formalno obrazovanje. No, stoga tražimo djelatnike koji su spremni uložiti potrebno vrijeme u unapređenje svojih kompetencija i znanja, kako bi u konačnici suvereno vladali poslom za koji su zaduženi.

Svi koji imaju odgovarajuća znanja te kompetentno i efikasno vladaju poslom, u pravilu rijetko trebaju ostajati prekovremeno. U periodu uvođenja u rad, edukacije se održavaju u popodnevnim satima, za one koji iskažu interes i potrebu. Nakon početnog perioda, zapošljavamo na neodređeno, isplaćujemo regres, uskrsnicu, božićnicu, darove za djecu, a isplata plaća je uvijek 1. radni dan u mjesecu. A nakon uspješne poslovne godine, svima koji su savjesno i efikasno obavljali svoj posao, te su u radnom odnosu na neodređeno (a to je većina), isplaćujemo i 13. plaću. S druge strane očekujemo interes za posao, temeljito i efikasno obavljanje istog i nadogradnju znanja u skladu s potrebama struke. Mogući su dogovori oko godišnjeg odmora, radnog vremena u slučaju posebnih obveza (djeca, zdravstveni pregledi) i sl.. Kao poslovna podrška djelujemo kroz poslovnicu u Splitu te u Tehnološkom parku Varaždin (uz poneke beneficije i za naše djelatnike poput besplatnog parkinga, nekada i bazena i sl.). Složene i rijetke situacije, problematični klijenti i sl. rješavaju se u dogovoru sa starijim kolegama koji imaju ovlasti i načine rješavanja, ili prosljeđuju nadređenima. Ne očekujemo od novozaposlenih rješavanje nemogućih situacija, obzirom da je to uloga vodstva svake tvrtke. Stoga su za one koji na znatan dio pitanja iz upitnika odgovore negativno, predviđene početničke pozicije za osposobljavanje, ukoliko su njihova očekivanja u vezi naknada/plaća u skladu s prezentiranim znanjima i vještinama, bez obzira traže li osposobljavanje na teret HZZ-a ili se nadaju Poslodavcu koji će snositi taj trošak. Ako ste trenutno zaposleni sa zadovoljavajućom plaćom, ali želite promijeniti posao i djelatnost u kojoj radite, na novom poslu krećete od početnih pozicija na kojima plaće sigurno ne mogu biti kao na radnom mjestu na kojem ste se već dokazali. Stoga je preporuka da u navođenju početnih želja i očekivanja budete realni, koliko god to smatrate poslom na kojem biste jednoga dana mogli ostvariti svoj potencijal. Isto tako i mi nastojimo biti realni u očekivanjima od kandidata oko konkretno primjenjivih znanja nakon studija, pa čak i računovodstvenog smjera.

Posao koji ćete raditi je zahtjevan, ali uz dobru organizaciju, sistematičnost, sklonost uočavanju detalja, logiku i temeljitost - savjesno i efikasno obavljen posao uvijek je na osobno zadovoljstvo i zadovoljstvo tima. Uz nastojanje nadređenih da raspored poslova bude u skladu sa rasporedom rokova, te tako razina stresa svedena na najmanju moguću mjeru (koliko god se ta riječ u novije vrijeme koristi i u pozitivnoj konotaciji), svjesni smo da u poslovima računovodstva navedeno možemo izbjeći jedino dobrom organizacijom. Nećemo Vas zvati nakon završetka radnog vremena, te nastojimo da svoje privatno vrijeme možete imati samo za sebe. Želimo osobe koje će u našem timu ostati dugo i razvijati se osobno i profesionalno, stoga Vas molimo da se ne javljate ukoliko niste sigurni da je upravo to posao koji želite u dugoročnom smislu.

Pratimo pokazatelje učinkovitosti, pravovremenog, točnog i stručnog obavljanja poslova, pridržavanja rokova i točnosti informacija, te raspored poslova ovisi o navedenom.

Uvijek smo otvoreni i za prijave svih onih koji imaju motivaciju za posao ili učenje i osposobljavanje preko neke od mjera HZZ-a, bez obzira imamo li trenutno aktivan natječaj. Za one koji razmišljaju o tečaju knjigovodstva, preporuka je da prvo provjere mogućnosti uvođenja u rad putem mjere HZZ-a po nazivom Osposobljavanje na radnom mjestu (što nije sinonim za stručno osposobljavanje), jer svako osposobljavanje u realnom radnom okruženju ima sasvim drugačiju vrijednost u odnosu na bilo koji tečaj knjigovodstva. Naravno pod uvjetom da uspiju pronaći poslodavca koji je voljan osigurati i opremiti radno mjesto i posvetiti svoje vrijeme obučavanju nekoga 3 ili 6 mj. Za kandidate koji ne vladaju samostalno niti polovinom niže navedenih poslova iz upitnika, pohađanje osposobljavanja na radnom mjestu moguće je i kod nas.
 

Skrećemo pažnju da je u upitniku nekoliko trik pitanja, po kojima ocjenjujemo pronicljivost kandidata. Prijave izvan nižeg upitnika, na email i sl. ne zaprimamo.

Da biste mogli popunjavati Google obrasce, morate biti prijavljeni u Google account (Gmail i sl.).

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 13 May 2020 00:03