Log in

Stručni suradnik za e-Knjigovodstvo

  • Objavljeno u Posao

RADNI ODNOS NA ODREĐENO/NEODREĐENO

Za poslove na kadrovskim i knjigovodstvenim poslovima, pozvane su osobe profila kao što su gimnazijalci, kandidati ekonomskog usmjerenja te upravni pravnici sa stručnog poreznog studija. Raspored poslova, pozicija i plaća ovisi o prezentiranim vještinama i kompetencijama, a kandidati bez dovoljno iskustva mogu početi na jednostavnijim poslovima ili kroz osposobljavanje na radnom mjestu. Stoga je preporuka da u navođenju početnih želja i očekivanja budete realni, koliko god to smatrate poslom na kojem biste jednoga dana mogli ostvariti svoj potencijal.

A za one sa 5+ godina radnog iskustva, koji uz to u nižem upitniku prepoznaju koja su to trik pitanja i na njih odgovore smisleno, imamo raspoloživa radna mjesta sa odgovarajućim stupnjem složenosti na kojima se traže veće kompetencije, za sve koji su poslove spremni samostalno preuzeti.

Uvjeti:
- razina obrazovanja: SSS, VŠS i VSS ekonomija, upravni pravnici poreznog smjera ili gimnazija
- radno iskustvo na knjigovodstvenim poslovima
- napredno korištenje računala
- poželjno znanje engleskog ili njemačkog jezika
- proaktivnost, sistematičnost
- usmjerenost na osobni rast i razvoj te kontinuirana nadogradnja znanja u skladu s potrebama struke
- odgovoran, savjestan i sistematičan pristup radnim zadacima
- visok stupanj analitičnosti i preciznosti

Pogodnosti:
- dodatne stimulacije ovisno o radnom iskustvu, razini samostalnosti te brzini učenja i napredovanja
- isplaćujemo 13. plaću, regres, uskrsnicu, božićnicu, topli obrok, prijevoz i sl. dodatke
- isplata plaća je uvijek 1. radni dan u mjesecu
- mogući su dogovori oko organizacije kliznog radnog vremena
- stručna asistencija tijekom perioda prilagodbe
- radni odnos na neodređeno ili određeno

Timskim radom omogućavamo postepeno uvođenje u poslove i specifičnosti navedenog oblika poslovanja te napredovanje.
Tražimo djelatnike koji su u potpunosti posvećeni poslu te su spremni uložiti potrebno vrijeme u unapređenje svojih kompetencija i vještina. Želimo osobe koje će u našem timu ostati dugo i razvijati se osobno i profesionalno, te očekujemo visoki stupanj zalaganja i inicijative, stoga je potrebna odgovarajuća razina motivacije i interes za navedeno područje.

Za proaktivne i samostalne osobe otvorene su opcije napredovanja u voditelja računovodstvenog tima sa asistentima.

U upitniku je nekoliko međusobno povezanih pitanja, po kojima ocjenjujemo pronicljivost i staloženost kandidata. Preporuka je stoga da posvetite dovoljno pažnje svim pitanjima, koliko god jednostavno izgledala na prvi pogled. Da biste mogli popunjavati Google obrasce, morate biti prijavljeni u Google account (Gmail i sl.).

 > OBRAZAC ZA PRIJAVU


 

OSPOSOBLJAVANJE NA RADNOM MJESTU

Osposobljavanje na radnom mjestu (kod poslodavca) namijenjeno je nezaposlenim osobama bez radnog iskustva ili osobama koje su dulje od 12 mj. izvan radnog okruženja, kojima ovaj program HZZ-a omogućava da tijekom 3-6 mj. rada steknu praktična i primjenjiva znanja iz područja knjigovodstva, administracije i back officea manjih i srednjih tvrtki, te se upoznaju s integracijom IT sustava poput web trgovina i knjigovodstvenog sustava. Više na http://mjere.hr/mjere/osoposobljavanje-radnom-mjestu/

Osposobljavanje na radnom mjestu može biti:

  • s ciljem stjecanja potvrde poslodavca
  • s ciljem stjecanja javne isprave o osposobljenosti

Ciljane skupine:

  • Nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju Zavoda koje se osposobljavaju za rad u zanimanjima složenosti do 3. stupnja ISCED-11
  • Nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju Zavoda koje se osposobljavaju za specifične programe iz sustava visokih tehnologija, složenijih i poslova više kvalifikacijske razine, te poslova za koje nema programa obrazovanja u okviru redovitog školovanja
  • Nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju Zavoda iz ciljane skupine hrvatskih povratnika iz iseljeništva koje se osposobljavaju za rad u zanimanjima složenosti najviše do razine koja odgovara njihovom najviše stečenom stupnju obrazovanja

Rad uključuje praksu s konkretnim klijentima i tvrtkama uz pomoć i nadzor cijelog tima, a posebno mentora koji će ulagati svoje vrijeme u Vaše osposobljavanje, a iskustvo govori i nerijetko radi toga biti u zaostatku sa svojim poslovima i obavezama. U slučaju kada postoji otvoreno radno mjesto, a polaznik pokaže vrhunski učinak i odgovornost prema dodijeljenim poslovima u skladu s očekivanjima, moguće je zapošljavanje nakon završetka programa osposobljavanja. Obzirom da poslodavci na poslovima više kvalifikacijske razine ulažu najčešće bitno više resursa u kandidate nego što je naknada HZZ-a, većina poslodavaca iz privatnog sektora će kandidate u kojima vidi potencijal i želju za radom željeti zadržati u radnom odnosu, što uostalom govore i javno objavljene statistike vezano uz raniju mjeru stručno osposobljavanje. A svi znamo da osposobljavanje u radnom okruženju ima sasvim drugačiju vrijednost od bilo kojeg tečaja, te onima koji dobiju priliku savjetujemo da je maksimalno iskoriste u radu s dobivenim mentorima.

Osposobljavanje polaznika za obavljanje operativnih poslova u knjigovodstvu po nalogu, razlikovanje osnovnih financijskih pojmova, upoznavanje sa pojmom likvidacije i obrade ulazne dokumentacije, te knjiženjem izlaznih računa. Upoznavanje s trenutno tehnološki najsloženijim oblikom e-Knjigovodstva kroz sustav integriran s drugim IT sustavima, npr. Web trgovinom, IT sustavom prijevozničke tvrtke itd.

Ovaj program iz sustava naprednih tehnologija je više kvalifikacijske razine, te za njega nema programa obrazovanja u okviru redovitog školovanja niti u programima verificiranih tečajeva. Podrazumijeva edukaciju iz područja financija i informatike, te kao takav predstavlja stepenicu prema knjigovodstvu novije generacije. Radi se s klijentima iz cijele RH i inozemstva, neovisno o lokaciji.

Uz ovaj program moguće je ugovoriti i plaćeni tečaj knjigovodstva preko HZZ-a.

Naknade polazniku za vrijeme osposobljavanja – troškovi prijevoza do 1.400,00 kn i novčana naknada koja trenutno iznosi oko 3.000,00 kn.

Početničke prosječne mjesečna neto plaća nakon osposobljavanja možete pogledati na https://www.studij.hr/sto-nakon-diplome.

Da biste mogli popunjavati Google obrasce, morate biti prijavljeni u Google account (Gmail i sl.). 

> OBRAZAC ZA PRIJAVU


Poslijednja izmjena danaSrijeda, 26 January 2022 14:56