Log in

Sveznajući knjigovodstveni servis

Što se sve danas očekuje od knjigovođe?

Knjigovođa treba biti stručna osoba koja osim o knjigovodstvu i porezima, zna sve i o radnom pravu, zaštiti na radu, trgovini, carinama, trošarinama, sanitarnim uvjetima, tehničkim uvjetima itd... Treba biti na raspolaganju klijentima 24/7/365. Cijena knjigovodstvenih usluga mora biti minimalna bez posebnih doplata za telefonske konzultacije, pozive i rad van radnog vremena ili bilo kakvu drugu uslugu. Nekima knjigovođe rade čak i ugovore, iako će se svi odvjetnici složiti da je to nadripisarstvo koje je kažnjivo. Nitko ne razmišlja o mogućim posljedicama takvih nestručno sastavljenih ugovora u slučaju sudskih sporova.

Odakle mi ovakva definicija knjigovođe?

Pa od službenika po razno raznim državnim ili lokalnim upravama. Za svako pitanje koje im netko uputi, a tiče se njihove domene, prvo slijedi protupitanje "Tko Vam je knjigovođa?", nakon toga slijedi odgovor "Pitajte svog knjigovođu".

Po navedenoj definiciji knjigovođa se osim u računovodstveno/financijski dio, treba razumjeti do detalja u poslovanje svih svojih klijenata, bili oni trgovci, majstori, odvjetnici ili liječnici. Valjda po onoj "nisam ginekolog, ali mogu pogledati".

 

 

 

Srodni sadržaj (po oznakama)