Log in
Izdvojeno:

Telemarketing

Upravo počinje akcija koju ste pripremali mjesecima. Želite obavijestiti sve Vaše klijente o novostima, te doprijeti informacijom do potencijalnih klijenata koji također mogu biti zainteresirani za ono što nudite.Ukoliko nemate obučeno osoblje za uspostavljene kontakata ili razvoj odnosa sa postojećim kupcima - možda je vrijeme da razmislite o outsourcingu toga dijela.

Što je telemarketing?

Telemarketing je dvosmjerna personalizirana komunikacija sa potencijalnim klijentima, koja često nadmašuje sve ostale oblike marketinga jer omogućava trenutno dostupnu povratnu informaciju. Kao jedan od glavnih instrumenata direktnog marketinga, telemarketing je postao važan a ponekad i dominantan alat u prodaji, promociji ili unapređenju odnosa sa klijentima. Popularan kod managementa, te prihvatljiv kupcima kojima štedi dragocjeno vrijeme i pruža mogućnost ugovaranja raznih usluga ili narudžbu robe iz udobnosti vlastitog naslonjača. Primjena telemarketinga omogućava veću kvalitetu usluge, odnosno brzu interakciju na zahtjeve klijenata, čime se stvaraju prisniji odnosi s potrošačem. Nadalje, telemarketing omogućava brzu i direktnu promociju ponude potencijalnim klijentima, a korištenjem naprednih tehnologija omogućava visoki stupanj kontrole i nadzora komunikacije sa klijentom.
Telemarketing je u jednom svojem dijelu evaluirano u poseban oblik prodaje - takozvani telesales ili prodaju putem telefona, visoko popularnu kod managementa jer smanjuje troškove za ostale oblike marketinga i prodaje, a u nekim situacijama koristi se i kao jedini oblik promidžbe. Osobit naglasak daje se na posebnu edukaciji telemarketara, tj. osoba koje provode kampanje takvog oblika. Telesales je uspješno korišten za prodaju najrazličitije robe uključujući police osiguranja do časopisa i industrijske opreme, te ima potencijal za prodaju skoro svakog proizvoda.

 

Direktiva o privatnosti i elektroničkim komunikacijama.

Izjava o prihvaćanju "Cookie-a". Ova stranica koristi internetske "kolačiće" i slične tehnologije. Više informacija

Prihvaćam